Joma, ett anrikt företag

Joma AB startades 1944 i Målskog, strax utanför Gnosjö, av Gunnar och Eiris Josefsson. Företaget är än idag ett helägt familjeföretag i andra generationen och ägs av bröderna Rickard och Yngve Josefsson.

Jomas verksamhet började med gemtillverkning och knappar till stoppmöbler. Joma var den första svenska tillverkaren av gem. På 60-talet kom hyllbärarna till möbelindustrin och samtidigt påbörjades också tillverkning av kromade lister till bl.a. Volvo. Efterhand utvecklades trådriktningen och under 70-talet startades även tillverkning av murkramlor. Under 80-talet tog tillväxten rejäl fart och företaget började producera ett komplett program av byggbeslag.

Idag har Joma tre kärnområden: byggbeslag, skalmursprodukter och trådriktning.

Ett expansivt företag

1990 köptes Jowema i Anderstorp. Skälet till köpet var att de båda företagens verksamheter väl stämde överens, samtidigt som företagen hade många gemensamma kunder. Tio år senare bildades Bistål i Västervik, ett företag som tillverkar armeringsstegar. Därmed stärkte Joma sin position inom skalmursprodukter.

Idag utgör de tre bolagen Joma, Jowema och Bistål, Ebim-gruppen vars ägare är bröderna Rickard och Yngve Josefsson.

Med tillförsikt till framtiden

Tron på framtiden är obruten. Så sent som 2009 slutfördes en tillbyggnad på 5500 m2. Tillbyggnaden tillför Joma ytterligare tillverkningskapacitet och med företagets vilja att sätta kunden i främsta rummet optimeras Jomas höga servicegrad.

Under 70 år har vi på Joma byggt upp en bred kunskap för produktion och tillverkning av stålprodukter. Med tillförsikt blickar vi framåt.

Har du speciella önskemål

Har du speciella önskemål

Joma har många års erfarenhet av att tillverka speciallösningar för verkstad- och tillverkningsindustrin.