Tegelskena nr 33
This page uses cookies. By clicking this button you agree to using cookies.

Murkramlor

Kramlor används som inmurningskramla i skalmuren och kombineras med något av våra väggfästen för förankring i bakomliggande vägg.

Se exempel i huskonstruktion

Tegelskena nr 33

Joma Tegelskena används tillsammans med Joma tegelkramla för förankring av skalmur till stålreglar och plåtbeklädda isolerpaneler av sandwichtyp när hålrummet mellan regel/panel och skalmur är kort. 

Tillhörande murkramla monteras i skenans vertikala spår samt i skalmurens liggfog. De vertikala spåren skapar en rörelsefrihet för systemet som gör att det även går att använda till högre byggnader där det kan uppstå mycket stora rörelser i murverket. Joma Tegelskena kan även användas till stomme av trä, betong, lättbetong och tegel med hjälp av lämplig infästning.

MONTERING

Tegelskenan monteras vertikalt med hjälp av Jomas rostfria farmarskruv 4,8x35 mm, eller annan lämplig skruv för stålregel. Till isolerpanelar används lämpligast en så kallad Bulb-tite® som är godkänd för att användas till Paroc sandwichelement typ AST-T, AST-S, AST-F med plåttjocklek 0,5-, 0,6- och 0,7 mm på elementets ytplåt. Se vidare sid. 31 - infästningar. 

HITTA RÄTT STORLEK

Erfordelig längd på kramlan bestäms av luftspaltens bredd och förankringsdjupet. Luftspalt + minst 40 mm förankringsdjupet. Luftspalt + minst 40 mm förankring i skalmur gäller.

Related products