Svensktillverkade byggbeslag och dess fördelar för miljön
Webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att använda webbplatsen accepterar du vår användning av kakor.

Svensktillverkade byggbeslag och dess fördelar för miljön

Vår tillverkning och våra beslag har länge varit kända för sin höga kvalitet och pålitlighet. Men det finns en annan viktig fördel som ofta glöms bort - minskad miljöpåverkan. 95% av våra byggbeslag tillverkas i vår fabrik i Gnosjö. Och det finns många goda skäl till det.

Globalt sett står transportsektorn för omkring 13% av växthusgasutsläppen. Genom att producera våra byggbeslag i Sverige minskar vi avsevärt behovet av långväga transporter, som annars skulle belasta miljön. Att välja svensk produktion innebär att vi tillsammans kan minska vårt koldioxidavtryck och bidra till en renare och friskare planet.

Men det är inte bara transporterna som bidrar till en minskad miljöpåverkan. Att hitta sätt att effektivisera vår produktion samtidigt som vi upprätthåller hög kvalitet och minskar vår miljöpåverkan har länge varit ett fokus hos oss på Joma. Det handlar bland annat om investeringar i en solpanelsanläggning om 200 kw. Men också om hur vi arbetar med återvinning av spillmaterial, att vi har bytt till LED-belysning, installerat laddstolpar för elbilar osv. Vi ser kontinuerligt över både vår produktion och fastighet för att fortsätta minska vår energiåtgång.

Så nästa gång du står inför valet att köpa svenska eller utländska byggbeslag, tänk på att det finns fler fördelar än bara hög kvalitet. Genom att välja svensk produktion bidrar du också till en renare och mer hållbar framtid. Och det är en investering som lönar sig för oss alla.

blog comments powered by Disqus